15χρονος μαθητής σκότωσε την καθηγήτρια του

μαθητης σκοτωσε καθηγητρια στην ΕσθονιαMαθητής σε σχολείο της Εσθονίας πυροβόλησε και σκότωσε την καθηγήτρια του μπροστά στα μάτια πέντε συμμαθητών του.

Σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Ταλίν της Εσθονίας σε σχολείο στο Βίλγαντι, ένας 15χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε την καθηγήτρια του. Η αστυνομία προσήγαγε το μαθητή, ενώ όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κριστίνα Κόστινα, «Δεν υπήρξε άλλο θύμα».

Ο έφηβος δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς. Τους παρέδωσε το περίστροφό του, που ανήκει στον πατέρα του και ο οποίος έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Το κίνητρό του προς το παρόν παραμένει άγνωστο, προσέθεσε η ίδια. Ο 15χρονος έχει τεθεί υπό κράτηση και αντιμετωπίζει, ως έφηβος, το ενδεχόμενο δεκαετούς κάθειρξης.

Ο διευθυντής του σχολείου Άαβο Πάλο περιέγραψε τον έφηβο ως ένα μέτριο μαθητή, η συμπεριφορά του οποίου δεν είχε ποτέ στο παρελθόν προκαλέσει προβλήματα.

Εντούτοις η μεγαλύτερη εφημερίδα της Εσθονίας, η Postimees, ανέφερε ότι ένα παιδί, την ταυτότητα του οποίου δεν αποκάλυψε, είχε αναρτήσει στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένου του Facebook, μηνύματα με ανησυχητικό περιεχόμενο μαζί με φωτογραφίες που απεικονίζουν όπλα και ένοπλες συγκρούσεις.

«Να μην ξεγελιέστε από την ηρεμία μου. Κανείς δε διακηρύσσει ότι θα διαπράξει μία δολοφονία» είπε ο ίδιος, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε ένα μήνυμα που έγραψε την 1η Απριλίου. Η καθηγήτρια που τραυματίστηκε θανάσιμα, η 56χρονη Ένε Σάραπ, δίδασκε γερμανικά και ήταν γνωστή στην Εσθονία. Τη στιγμή του περιστατικού, άλλοι 4 ή 5 μαθητές βρίσκονταν μέσα στην τάξη.

Στη συνέχεια η αστυνομία συγκέντρωσε εντός του κτιρίου του σχολείου τους υπόλοιπους μαθητές και διεξήγαγε έρευνες για το ενδεχόμενο να υπήρχαν άλλοι ένοπλοι ή θύματα.

Ο πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες χαρακτήρισε τη δολοφονία αυτή που διαπράχθηκε στο σχολείο και αποτελεί ένα πρωτόγνωρο περιστατικό σε αυτήν τη μικρή χώρα της Βαλτικής με πληθυσμό 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, μια «τραγωδία για όλη την Εσθονία» προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.