16 τρόποι για να φορέσεις ένα φουλάρι με στιλ [video]

16 τρόποι που δεν φαντάζεσαι για να δέσεις ένα φουλάριΈνα απλό φουλάρι; Όχι πια, είναι ένα αξεσουάρ που θα μεταμορφώσει κάθε σου εμφάνιση! Θα την κάνει σοφιστικέ ή παιγνιδιάριη, αυστηρή ή ανέμελη. Ψάχνεις πρωτότυπους τρόπους να δέσεις ένα φουλάρι; Το video παρακάτω θα σε εμπνεύσει…

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=-ExVRCJ0Jrw]

Για να δούμε όμως πως το φουλάρι έγινε αξεσουάρ μόδας

Το φουλάρι σε διάφορες εκδοχές του μια φεύγει από τη μόδα και μια επανέρχεται. Σήμερα φοριέται από γυναίκες και άνδρες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Όμως οι ρίζες του σημερινού φουλαριού, μαντηλιού ή κασκόλ βρίσκονται στο μακρινό παρελθόν, όπου αρχικά φορέθηκε από  άνδρες. Πέτρινα αγάλματα της αρχαίας Κίνας απεικονίζουν πολεμιστές και ευγενείς με μαντίλια δεμένα στους ώμους.
Αλλά και οι εύποροι άρχοντες της αρχαίας Αιγύπτου φορούσαν σάλι ριγμένο πάνω από τους ώμους τους, που αποτελούσε σήμα κατατεθέν και μαρτυρούσε την καλή οικονομική τους κατάσταση.
Επίσης, φουλάρια φορούσαν και οι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι για να προστατευτούν από την κακοκαιρία κατά τις μεγάλες στρατιωτικές εκστρατείες του.
Πιστεύεται ότι το μαντήλι ως αξεσουάρ μόδας, το εμπνεύστηκε ο Λουδοβίκος ο 13ος το 1635. Αυτό συνέβη μετά τη νίκη επί του στρατού του Τούρκου σουλτάνου, όταν Κροάτες στρατιώτες κλήθηκαν στην αυλή του βασιλιά της Γαλλίας για να τιμηθούν για το θάρρος που είχαν επιδείξει. Οι Κροάτες αξιωματικοί φορούσαν έντονα χρωματιστά μαντήλια που άρεσαν στον Λουδοβίκο τον 13ο.  Στη συνέχεια ο Λουδοβίκος ο 14ος , έκανε το μαντήλι σύμβολο ευγενούς καταγωγής. Τα μαντήλια εκείνα ήταν φτιαγμένα από τα καλύτερα υφάσματα και από δαντέλα. Η γραβάτα που όλοι ξέρουμε είναι η συνέχεια εκείνων των μαντηλιών.

Σήμερα γνωστοί οίκοι μόδας δημιουργούν μαντήλια χειμερινά και καλοκαιρινά παίρνοντας έμπνευση από την ιστορία και τη φέση και αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη επινοώντας άπειρους τρόπους να τα φορέσουμε για να απογειώσουμε το στιλ μας.

Πηγή: tvtv.gr

Share

2 Comments

  1. Αυτό που το φοράει σαν μπλούζα είναι υπέροχο και πολύ καλό το ρεπορτάζ για την ιστορία του φουλαριού!

Leave a Reply

Your email address will not be published.