5 πράγματα που μαθαίνουμε για τον γάμο αφού παντρευτούμε

Όταν τα πράγματα πάνε καλά σε έναν γάμο νιώθετε υπερπλήρεις και δεν φοβάστε τίποτα!

Πριν έρθει η στιγμή να πείτε κι εσείς το μεγάλο «ναι», σίγουρα παρατηρούσατε τα ζευγάρια στο κοντινό σας περιβάλλον. Κάποια έδειχναν αξιοζήλευτα, τη στιγμή που κάποια άλλα ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν. Και ενώ αναρωτιόσασταν αν εσείς θα ανήκετε σε αυτούς που θα ζήσουν «happily ever after», όλοι έδειχναν πρόθυμοι να σας βεβαιώσουν πως θα έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο. Στην πράξη ωστόσο καταλάβατε πως κάποια πράγματα δεν τόλμησε ποτέ κανείς να σας τα πει.

Ο γάμος είναι μια δύσκολη υπόθεση
Όταν τα πράγματα στον έγγαμο βίο πάνε καλά, νιώθετε υπερπλήρεις και δεν φοβάστε τίποτα! Όταν όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά, η σχέση μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα να νιώθετε απελπισία, μοναξιά, ακόμα και δυστυχία. Συναισθήματα που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι θα σας προκαλέσει ο άνθρωπος που αγαπήσατε.

Ο άντρας σας δεν θα είναι συνεχώς δίπλα σας
Στα παραμύθια, τα ζευγάρια καταλήγουν πάντα «αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Όμως, στην πραγματική ζωή πρέπει ο ένας να παλέψει με τους «δράκους» του άλλου για να ζήσουν καλά ή και καλύτερα. Μην περιμένετε, λοιπόν, από τον άνδρα σας να καλύπτει όλες τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Άλλωστε, το ίδιο θα κάνετε και εσείς.

Η ευτυχία σας δεν βρίσκεται μόνο στα χέρια του άντρα σας
Αν δεν είστε ευτυχισμένη από τη ζωή σας ή από το γάμο σας, αυτό είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Εσείς πρέπει να βρείτε τι δεν πάει καλά με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας και να το διορθώσετε.

Ο σύντροφός σας θα αλλάξει. Και μπορεί να μην σας αρέσει η αλλαγή
Είναι βέβαιο ότι ο σύντροφός σας θα αλλάξει. Όπως θα αλλάξετε και εσείς. Αυτός είναι άλλωστε ο φυσιολογικός κύκλος της ζωής. Όταν είσαι 50 χρονών δεν σου αρέσουν τα ίδια πράγματα που σου άρεσαν στα 20. Ο στόχος είναι να συνεχίσει να γνωρίζει ο ένας τον άλλον καθώς αλλάζετε. Να συμμετέχετε στη διαδικασία της αλλαγής, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε. Είναι ο μόνος τρόπος για να παραμένετε αγαπημένοι, παρόλο που εξελίσσεστε σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Τα παιδιά αλλάζουν τη σχέση
Ο ερχομός των παιδιών αποτελεί την υπέρτατη ευτυχία, ταυτόχρονα όμως θέτει τη σχέση του ζευγαριού σε νέα βάση. Κάθε γονιός έχει τα δικά του συναισθήματα για τα παιδιά, τα οποία μπορεί να διαφέρουν από αυτά του συντρόφου του. Όπως μπορεί να διαφέρουν και οι απόψεις περί ανατροφής. Η μαμά μπορεί να θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ο μπαμπάς με έναν άλλον. Όμως, οφείλουν να βρουν λύσεις και τρόπους για να συμβαδίσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ισορροπημένα. Αυτή η συνεργασία δεν έχει να κάνει με τη μεταξύ τους σχέση, η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται ακόμα και αν το ζευγάρι χωρίσει.

Πηγή: gamosspecial.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.