75 μέρες σε ανάποδη στάση για να σώσει τα αγέννητα δίδυμα παιδιά της

Μια Πολωνή έμεινε σε ανάποδη στάση σε διαδικασία τοκετού για… 75 ημέρες προκειμένου να σώσει τις ζωές των δύο πρόωρων εμβρύων της μετά την επίσης πρόωρη γέννηση του τρίτου εμβρύου που κυοφορούσε το οποίο και γεννήθηκε νεκρό.

Η Τζοάνα Κρισζτόνετς γέννησε τελικά την Ιγκα και τον Ινιάσι ύστερα από 2,5 μήνες στις 15 Φεβρουαρίου σε κλινική για πρόωρα της πόλης Βρότσλαβ στην νοτιοδυτική Πολωνία και είπε ότι η ιδέα του να βρίσκεται επί εβδομάδες σε αυτή την στάση δεν την ενόχλησε.

Ο επικεφαλής του τμήματος μαιευτικής και πρόωρου τοκετού της κλινικής όπου γέννησε η γυναίκα, ο Μαριούς Ζίμερ, είπε ότι οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν τις συστολές της, αλλά έκριναν ότι βρίσκεται σε διαδικασία τοκετού μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της νεκρού.

“Ο τοκετός έχει μια αρχή και ένα τέλος. Αν το πρώτο βρέφος γεννήθηκε, αυτό σημαίνει ότι ο τοκετός έχει ξεκινήσει”, είπε ο Ζίμερ. Ο τοκετός συνήθως διαρκεί από 8 ως 12 ώρες, ενώ μια ολοκληρωμένη κύηση περίπου 40 εβδομάδες. Με την βοήθεια της περίεργης στάσης που πήρε και της ιατρικής φροντίδας, η κύηση για την Ιγκα και τον Ινιάσι διήρκεσε 32 εβδομάδες.

Τα νεογέννητα παραμένουν σε ειδικές θερμοκοιτίδες, αλλά αναμένεται σύντομα να βγουν από το νοσοκομείο. Η μητέρα τους είχε πρόβλημα με την ισορροπίας της αφού γέννησε όμως επισκέπτεται τα μωρά της καθημερινά.

Πηγή:NewsIt.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.