VIDEO Τι γίνεται τελικά με τη ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΑ. Τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.Φαντάσματα κυκλοφορούν στην Νεραϊδοχώρα, αφανείς γνωστοί άγνωστοι και περίεργες συνθήκες ανάθεσης.

Η άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας προσωρινών λυόμενων κατασκευών διαμόρφωσης μη στεγασμένου χώρου για ψυχαγωγικές παιδειές στον κ.ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟ νόμιμα εκπροσωπούμενο της DREAM O.E. εντός του παραλιακού πάρκου Λουτρακίου προκαλεί ερωτήματα.

Φαντάσματα κυκλοφορούν στην Νεραϊδοχώρα, αφανείς γνωστοί άγνωστοι και περίεργες συνθήκες ανάθεσης.

Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούσε να μην ασχοληθεί με το ζήτημα. Το θέμα το άνοιξε ο Π. Παύλου λέγοντας ότι επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο όπου ψηφίστηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της εταιρείας (Dream Ο Ε ) έγινε με γρήγορες διαδικασίες (δια περιφοράς, συμπληρώνουμε εμείς) δεν είχε καταλάβει ότι πρόκειται για εγκατάσταση τέτοιου μεγέθους, πιστεύοντας ότι πρόκειται για καρουζέλ σαν αυτό που έμπαινε επί Γκιώνη. Αναζήτησε την απόφαση αλλά δεν τη βρήκε δημοσιευμένη. Αν και τόνισε ότι υποστηρίζει την προσπάθεια, προβληματίζεται ωστόσο για τη διαδικασία θεωρώντας την παράτυπη ίσως και παράνομη. Δε γνωρίζουμε τι εταιρία είναι και κυρίως δε συζητήθηκαν οι όροι, ποιος πληρώνει το ρεύμα, ποιος θα αποκαταστήσει τις ζημιές που θα προκληθούν, τι θα γίνει αν υπάρξει ατύχημα. Όλα αυτά δε συζητήθηκαν προκειμένου να εγκριθεί η άδεια δωρεάν ή με αντίτιμο, επίσης το γεγονός ότι είναι ΟΕ σημαίνει ότι είναι εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Στα παραπάνω ο κ Γκιώνης πρόσθεσε ότι είχε γίνει ολόκληρο θέμα και είχε οριστεί εγγυητική 5 000 ευρώ για τον κύριο που αναζητούσε θησαυρό, ενώ εδώ το πέρασαν έτσι.
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ Κακαβάς , ο οποίος επίσης  επικρότησε την προσπάθεια, όμως είπε ότι είδε την εισήγηση του υπηρεσιακού παράγοντα στον φάκελο (εκ των υστέρων) και πρέπει να ενημερωθεί το σώμα για τους όρους. Σε ο,τι είχε σχέση με τη διαδικασία από τη στιγμή που δόθηκε προέγκριση στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας αρκούσε απλώς η απόφαση Δημάρχου. Για ποιο λόγο λοιπόν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Και μιας και αναφερθήκαμε στο θέμα της Δημοτικής Κοινότητας, ο κύριος Μπάκος, ο Πρόεδρος, ομολόγησε δημοσίως ότι απείχε εσκεμμένα. Δηλαδή τι να καταλάβουμε; Ότι τα δύσκολα τα άφησε στον Αντιπρόεδρο που είχε πιο σθεναρή αντίσταση και μεγαλύτερη εμπειρία;

Μετά τον λόγο πήρε ο κ Λόης που είπε ότι είχε έρθει και πρόταση από τον ΝΠΔΔ “Προμηθέας” η οποία δεν εξετάστηκε επειδή σε εκείνη την περίπτωση θα έπρεπε να δώσει ο Δήμος εγγυητική ύψους 30 000 ευρώ ώστε αν δεν πάει κάτι καλά ο επιχειρηματίας που θα αναλάμβανε δε θα “έμπαινε μέσα”.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΔΣ κ Νικολάου υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα αναλυτικότερα επειδή και ο ίδιος δεν είχε πλήρη γνώση και να επικοινωνήσει σήμερα με τους αρχηγούς των παρατάξεων για να το ξεκαθαρίσει, αλλά και με ενδιαφερόμενους δημοτικούς συμβούλους.
Στο τέλος του video ο κ Παύλου αναφέρει τις σύννομες εναλλακτικές οδούς που θα έπρεπε να ακολουθηθούν.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=n4IQ4Q84uFc&feature=g-upl”>https://www.youtube.com/watch?v=n4IQ4Q84uFc&feature=g-upl]

Share

9 Comments

 1. Τι τους πάτε κόντρα; Λες και επι δημαρχίας σας ήταν όλα νομότυπα; Μόλις πάει να γίνει κάτι καλό για τον τόπο αμέσως να το καταδικάσετε

 2. Δεν μπορεί να το λες σοβαρά αυτό. Νύχτα το έδωσαν και τώρα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα! Είναι απαράδεκτη η διαδικασία

 3. Τι δεν καταλάβατε από το “απέχω της διαδικασίας”; Απείχα σημαίνει ότι δεν συμφωνώ με το θέμα καθότι το θεωρώ γονατογράφημα και παραβατικό, άρα μη συμμετέχοντας δεν έχω ποινική ευθύνη.
  Εάν ως πρόεδρος δώσω αρνητική ψήφο, δυο τινά θα συμβούν. Πρώτον εφόσον αποφασιστεί κατά πλειοψηφία, δεν μηδενίζεται η συνυπευθυνότητα σε περίπτωση καταγγελίας ή ατυχήματος. Δεύτερον, οι παπαγάλοι της Ιάσονος και οι βοηθοί τους θα διαβάλουν το όχι με το σκεπτικό και καλά ότι ο πρόεδρος δεν θέλει το καλό των παιδιών της περιοχής.
  Άρα ούτε περί δύσκολων, ούτε περί έμπειρών, ούτε κάτι άλλο που αφήνει το υπονοούμενο στο άρθρο.
  Και επειδή εξ όσων γνωρίζω δεν κολλάς να ρωτάς, θα μπορούσες απλά να το κάνεις χθές και να σχολιάσεις γνωρίζοντας επακριβώς τι έχει προηγηθεί. Σωστά;

 4. Σωστά, αν και δεν έχω την εμπειρία σας έχω την αίσθηση ότι το να μένει κάποιος ουδέτερος σημαίνει ότι δε θέλει να πάρει θέση. Τώρα βέβαια αν βλέπατε κάτι το μεμπτό θα έπρεπε να το καταδείξετε μήπως; Αλλά θα μου πείτε είναι και τα παπαγαλάκια, είναι και ο ένας κούκος που δε φέρνει την άνοιξη, άρα… την πάπια.

 5. Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις Ελίνα. Νομοθετικά, η μοναδική άμυνα ως αποδεκτή πράξη σε ενδεχόμενο αδίκημα, είναι η αποχή από την απόφαση ενός θέματος.
  Αναφορικά με την…πάπια όπως λες (άστοχο, για να μην πω κάτι άλλο), το κοινοτικό συμβούλιο δεν είναι κανονιστικό, αλλά γνωμοδοτικό. Και σε επίπεδο γνωμοδότησης, απείχα. Στο δημοτικό συμβούλιο όμως, ξεκαθάρισα την άποψη μου, η οποία έχει γραφεί στα πρακτικά, και έχει βιντεοσκοπηθεί και από εσένα.
  Η μεθόδευση για το εγχείρημα είναι καραμπινάτα διαπλεκόμενη, ενώ και ο τρόπος που επελέγη για την συμφωνία (;) είναι αδιαφανής.
  Και τελικά, ο μόνος που μιλάει στο ΔΣ είναι ο γράφων, ενώ οι άλλοι “στρογγυλεύουν” το θέμα επειδή όλοι και καλά νοιάζονται για τα παιδιά (λες όλοι οι άλλοι δεν νοιάζονται, ή δεν θέλουν το καλό της περιοχής).

 6. Και ο Παύλος τα είπε Επικαιρος δεν είσαι ο μόνος που τα λέει

 7. Πρόεδρε, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό και το σχόλιο δεν έχει τόσο μεγάλη διάσταση. Η αλήθεια είναι ότι όντως, και το έχουμε γράψει αυτό, είναι γελοίο να βάζουν τα παιδιά μπροστά και με δάκρυα στα μάτια να μιλάνε για το χαμόγελο που θα χαρίσουν, αφού δε θα το χαρίσουν, θα το πουλήσουν.
  Τώρα σε σχέση με την ευθύνη και τη διαπλοκή, καταλαβαίνω ότι έπρεπε να προστατεύσεις τη θέση σου, αναρωτιέμαι αν δια περιφοράς ενημερώθηκες και ψήφισες υπέρ όπως και οι υπόλοιποι που εκ των υστέρων ανακάλυψαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Επίσης με προβλημάτισε αυτό που είπε ο τέως Πρόεδρος ΔΣ Γ. Κακαβάς ότι από τη στιγμή που δόθηκε προέγκριση στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας αρκούσε απλώς η απόφαση Δημάρχου και δε χρειαζόταν καν να έρθει το θέμα στο Συμβούλιο. Αυτό αποδεικνύει ότι η απόφαση είχε βαρύτητα και πως το βάρος έπεφτε στους ώμους εκείνου που θα Προέδρευε στο τοπικό, αφού στο τοπικό συνήθως τα περνάτε όλα ομόφωνα. Δε γράφω άλλα γιατί θα αρχίσουν να παρεξηγούνται κι άλλοι.

 8. Και χθές ήταν να μην ψηφιστεί ένα θέμα, αλλά τελικά η πίεση του Κώστα φαίνεται είναι μεγάλη….

 9. Σιγά μη σκίσει κανά καλσόν ο ΠΠ. Τα λέει για το θεαθείναι

Leave a Reply

Your email address will not be published.